Blogaholic
Logga in
·
Styr upp en egen blogg

Joel Kinnaman om "The Darkest Hour"

Svenska stjärnan berättar om sin karaktär i den Moskva-baserade alienfilmen, och upplevelsen på inspelningen.

En egoistisk affärsman - så beskriver Joel Kinnaman sin karaktär i "The Darkest Hour" (som enligt IMDb bär namnet Skyler, trots att han ska föreställa svensk). Collider.com har besökt inspelningen:

- Från början skulle han vara en tysk affärsman. Men när jag hade träffat producenterna och pratat om hur jag kände för karaktären, ändrade de honom till svensk. De tyckte att det skulle bli bäst så. Så min affärsman jobbar ihop med Sean (Emile Hirsch) och Ben (Max Minghella), när han lurar dem och stjäl deras idé. De lämnas kvar tomhänta men, dessvärre för dem, tvingas vi alla att samarbeta för vår överlevnad när allting kollapsar.

Är du snäll eller elak?

- Tja, manuset visar upp honom rätt mycket som en skurk åtminstone i början, och jag har försökt att nyansera det så mycket som möjligt. Han genomgår definitivt en resa. Jag försökte göra honom stark, självisk och egoistisk i början, men när utomjordingarna kommer är jag den som får mest panik.

Hur skiljer sig din första stora Hollywoodfilm mot vad du har gjort innan?

- Bara storleken på hela projektet och allt folk… Absolut. Samtidigt har jag gjort många filmer i Sverige på kort tid, så jag har jobbat en hel del. Jag var redan uppvärmd. Annars hade jag kanske varit mer rädd för det hela, och känt mig nervös. Självklart är man alltid nervös till en början, men nej, det var ingen stor omställning för mig.

Hur mycket action får du vara med om?

- Det blir en del actionscener, ja. Jag kan inte säga vad det handlar om, för de är viktiga för handlingen.

Läs hela intervjun med Joel Kinnaman på Collider.com. "The Darkest Hour" i regi av Chris Gorak får svensk biopremiär 6 januari.

Publicerat klockan 20:23, den 2 december 2011
Dela med dig på Facebook, MySpace, Delicious

Det finns inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn
Email
Bloggadress
Vad blir två plus åtta? (Svara i siffror.)
Kommentar
Laddar captcha...
Om den inte laddar, var god inaktivera av Adblock!
För att publicera en kommentar måste du verifiera vår Captcha. Den använder under några sekunder en del av din processor för att bekräfta att du inte är en bot.